1.12.2011

Pohjan loimuja

Hihhuli hei ja huhhuijakkaa. Makia alkuviikko kyllä ollu. Silmäpussit kertoo omaa kieltään ja kuvat omaansa. Asustelin taasen hyvän ystäväni Häyrysen kämpillä pari yötä ja laitettiin joka ilta sen verran tohinaksi, että nukkuminen jäi vähemmälle. Maanantai-iltana lähettiin vaan taskulamppujen kansa pihalle käppäsemmään ja just ku ihailtiin taivaalla pomppivaa satelliittia nii eiköhän pölähä Vääräniemen ja Mäkitalon veljekset paikalle ja me sitte illampäälle lähettiin vähä luontoa tarkkailemaan. Sattu nii mukavasti että taivas täyttä yötä kohti mukavan värisistä ketunhännistä.








5 kommenttia:

  1. Mahtavat revontulet ollu! Hienoja kuvia!

    VastaaPoista
  2. Voisitko antaa vähä vinkkejä nuitten reposten kuvaamiseen?:)siis millä valotusajalla ja aukolla ois hyvä lähtee liikkeelle? ja isoherkkyys kait saa olla aika matalalla, eikö niin? oon vasta iha alottelija tässä kuvauksessa ja intoa kyllä riittäs, mutta paljo tarvisin neuvoja ja jelppiä....tuntuu joskus että nii paljo ois opittavaa ja että en ikinä voi oppia niitä kaikkia jippoja.
    ~telma~

    VastaaPoista
  3. tuo on upea missä on noita ihmisiä!

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia kommenteista.


    Telmalle jippoja:
    Itellä kokemus revontulista rajottuu ihan näihin kuviin. Ensimmäistä kertaa elämässä pääsin niitä kuvaamaan. Mutta kokeilemallahan saa parhaiten selville mitä kannattaa käyttää. ISO-herkkyydet vaihteli mulla 400:sta 3200:an, riippuen siitä miten pitkiä valotusaikoja halus. Se nimittäin vaikuttaa revontulissa aika paljon, koska ne liikkuu niin nopeasti. Valotusaikojen on kuitenki pakko olla melko pitkiä, koska revontulet ei ole kovin kirkkaita yleensä. Näissä kuvissa käytin 4-15 sekuntia, aukko täysillä, näissä 17-40mm f/4L putki käytössä laajimmalla polttovälillä. Tarkennus kannattaa hoitaa live viewillä suurimmalla suurennoksella tarkentamalla vaikka kuuhun tai kirkkaisiin tähtiin käsitarkennuksella.
    Valokuvaamisessahan riittää kyllä kaikilla opiskeltavaa, ehkä jopa loppuiäksi =) Mie olen oppinu kameran toiminnot hallittemaan kyllä, mutta siinä, että ne kuvat olis mukavan näkösiä, nii riittää kyllä opiskelemista loppuiäksi.

    VastaaPoista
  5. Noni kiitti neuvoista, nyt pitää alkaa ootteleen kirkasta yötä ja ku vielä sattus revontulet ni ois makia:)voihan sitä jo tähtiä ja kuuta tässä ootellessa kuvata. saatampa vielä uuestaanki tulla neuvoja kyselemään jos sopii:)muuten on sulla kyllä hienoja kuvia täällä blogissa.käyn täällä aina välillä tsekkaamassa että ootko kirjotellu uutta
    ~telma~

    VastaaPoista